Koken met Teamrollen

Gepubliceerd op September 7, 2010

Koken met Belbin

Er zijn veel manieren om je team tot grotere hoogte te brengen. Gekleurde denkhoeden, tegen paarden fluisteren, vlotten bouwen en nog veel meer. Hoe je met je team effectiever kunt samenwerken onderzocht Meredith Belbin, hoogleraar op het gebied van effectiviteit van (management)teams. Zijn belangrijkste bevindingen zijn dat een effectief team, gericht op de taak die het moet uitvoeren, in samenstelling een goede balans heeft tussen de maximaal acht klassieke teamrollen (voorzitter,vormer, vernieuwer, brononderzoeker, bedrijfsman, groepwerker, zorgdrager, monitor en plant).
Dit Teamrol Model heeft Koken met de Zaak vertaald naar een trainingsmodel, waarbij de groepsleden inzicht verkrijgen in het effectief samenwerken als team, en daarbij een improvisatie kookworkshop volgen.

Teambuilding in de keuken

Koken met Teamrollen is een effectieve workshop van een halve dag, waarin je leert beter samenwerken en beter presteren door:

  • wie de verschillende karakters in je team zijn;
  • hoe je daarmee (beter) kunt samenwerken;
  • en waarbij je en passant de heerlijkste gerechten improviseert en creëert.

voor
Koken met Teamrollen is voor iedereen die:

  • vat wil krijgen op al die verschillende persoonlijkheden die samen een team vormen;
  • die weten wil hoe je ieders beste rol kunt ontdekken;
  • en hoe je een groep gewone mensen buitengewone resultaten kunt laten boeken.

wat
Koken met Teamrollen is een workshop van vier uur, die is opgebouwd uit:

  • een intakegesprek vooraf over de belangrijkste leervragen van het team;
  • een analyse vooraf van ieders beste rol en bijdrage aan het team, die wordt opgesteld met hulp van 360° feedback-vragenlijsten;
  • een interactieve lezing over de meest recente inzichten uit de sociale psychologie over teams en teamrollen;
  • spraakmakende en onderhoudende oefeningen in het werken en samenwerken in de keuken (op basis vanimprovisatiekoken);
  • opstellen en presenteren van een sterkte-zwakte-analyse van het team, gericht op de optimale samenwerking in de toekomst;
  • en die wordt afgesloten met een gezamenlijke bereide lunch of walking dinner.

wie
Koken met Teamrollen wordt gegeven door drie vakspecialisten die hun krachten hebben gebundeld, namelijk:

waar
In overleg, op een passende locatie.

na deze training

  • zijn de deelnemers bekend met de methodiek en de kracht van Belbin’s model;
  • kennen de deelnemers hun teamrollen en de kwaliteiten daarvan;
  • herkennen de deelnemers de verschillende rollen bij zichzelf en bij anderen;
  • zijn de deelnemers in staat om knelpunten in de verdeling van de teamrollen te signaleren;
  • kunnen de deelnemers inspelen op gesignaleerde knelpunten, bij zichzelf en binnen het team;
  • passen de deelnemers deze vaardigheden en inzichten direct in hun werksituatie toe.

kosten
Koken met Teamrollen wordt verzorgd voor groepen van minimaal 8 tot en met maximaal 16 personen. De kosten bedragen per persoon, exclusief btw:

groep van 8 personen 375 euro
groep van 9 personen 365 euro
groep van 10 personen 355 euro
groep van 11 personen 345 euro
groep van 12 personen 335 euro
groep van 13 personen 325 euro
groep van 14 personen 315 euro
groep van 15 personen 305 euro
groep van 16 personen 295 euro

Overige groepsgroottes op aanvraag.

Boeken? Neem contact op met Rob Groen: cmb@wxs.nl, 020 6598012

Trefwoorden: , ,

Reageer