Nieuw: Workshops Belbin en de Roos van Leary

Gepubliceerd op May 24, 2018

Veel professionals kennen het Teamrolmodel van Belbin als een manier om de verschillende persoonlijkheidstypen te leren herkennen en begrijpen. Het model laat zien hoe we die verschillen in stijl en temperament kunnen benutten en waarderen – en hoe we tot effectieve samenwerking kunnen komen waarin iedereen zoveel mogelijk zijn eigen, unieke bijdrage kan leveren.

Veel professionals kennen de Roos van Leary als een communicatiemodel dat in kaart brengt hoe gedrag voortdurend gedrag oproept, en op welke manier dat (meer of minder effectief) te beïnvloeden is. De Roos van Leary maakt duidelijk hoe relaties kunnen vastlopen in knellende patronen – en hoe zij weer in beweging kunnen worden gebracht.

Picture of Leary's Rose

Belbin, zou je kunnen zeggen, beschrijft de spelers. Leary beschrijft het spel. Het spel der betrekkingen, dat zich laat spelen in bijna eindeloze variaties op een herkenbaar aantal thema’s.

Wat zou er gebeuren als we van deze modellen zouden verbinden? Zouden ze elkaar kunnen aanvullen en versterken als een krachtige interventietechniek om mensen inzicht te geven in hoe zij hun samenwerking kunnen beïnvloeden beïnvloeden in de door beiden gewenste richting?

Het waarde van het koppelen van Belbin en Leary begint op het moment dat één van de personen die aan een knellend patroon wil ontsnappen op zoek is naar een bepaald soort gedrag dat dit gewenste gedrag kan veroorzaken. Dus als hij of zij op zoek is naar een nieuw ‘relatieaanbod’, dat overtuigend en congruent moet worden neergezet. Daar zijn metaforen voor nodig, die je de weg wijzen in hoe je op een geloofwaardige manier moet staan, moet doen en moet praten, waarmee je jezelf kunt regisseren en het nieuwe relatieaanbod kunt volhouden.

Daarin wijzen Belbins teamrollen je de weg.


V
erdiepingsseminar ‘When Belbin meets Leary’

When Belbin meets Leary is een interactieve training bestemd voor collega-trainers en -coaches, die zich een krachtige ‘tool’ eigen willen maken om conflicten en knellende interactiepatronen tussen twee personen (al dan niet in stand gehouden door een groep of team), te kunnen verhelderen en veranderen.
In de workshop laten we zien hoe het Teamrolmodel van Belbin en het interactiemodel van de Roos van Leary kunnen worden samengevoegd tot een heldere interventietechniek met een direct effect.

Het seminar wordt gegeven door drie zeer ervaren trainers, die elk masterclasses verzorgen op hun eigen terrein: Rob Groen (Teamrollen van Belbin), Loes Wouterson en André Witbreuk (trainingsacteren en spelen van en met modellen).

Na afloop van het seminar heb je je verdiept en getraind in het toepassen en verbinden van de beide sociaal-psychologische modellen en kun je jezelf profileren als getraind in het helpen oplossen van schijnbaar onoplosbare interactiepatronen.

Wanneer:
– in de loop van 2019 worden de nieuwe data bekendgemaakt

Voor wie: 6 tot 10 deelnemers, die met beide modellen (redelijk) bekend zijn.

Door wie: André Witbreuk, Rob Groen, Loes Wouterson
Kosten: € 295,- inclusief lunch, exclusief BTW

De locatie wordt nog nader bekend gemaakt.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor het seminar door een mail te sturen aan:

Rob Groen e-mailadres: cmb@wxs.nl


Trefwoorden: , , ,

Reageer