TEAMOPOLY!

TEAMOPOLY is een unieke belevenis. Het spel, ontwikkeld door dr. Meredith Belbin en zijn medewerkers van de ITRU in Cambridge, is een competitief onderhandelings- en samenwerkingsspel. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, soms opwindend, soms frustrerend, maar altijd vol vermaak: een heel krachtige manier om te leren.

In de drie decennia dat we ermee mochten werken, is het een niet aflatende bron van inzichten geweest, die als geen ander de waarde van het model van Belbin illustreert. Een permanente bron ook van leerzame, spraakmakende en onvergetelijke gebeurtenissen, voor ons én voor de deelnemers.

In vroege voorjaar van 2011 hebben we dit seminar weer twee maal georganiseerd voor collega’s en partners, om hen in staat te stellen de werking en de effecten ervan als deelnemer te kunnen ondergaan.

Om zelfstandig en vrijuit met Teamopoly aan de slag te gaan, moet je:

a) lid zijn van het Teamrol Gilde
b) Teamopoly zelf als deelnemer hebben ondergaan
c) de Handleiding voor Spelleiders aanschaffen – met een uitgebreide instructie voor de voorbereiding, uitvoering en nabspreking van het spel, een gedetailleerd draaiboek, en alle trainingsbenodigdheden. Een eenmalige uitgave van € 800.
d) een afspraak maken voor een op volledige overdracht gerichte regie-bijeenkomst. Dat kan een eenmalige instructie-ochtend of -middag zijn, waarin we alle ins and outs van het leiden van het spel met je doornemen. Het kan ook zijn dat je Rob Groen en/of André Meester nog eenmaal inhuurt om samen met jou een eigen Teamopoly-pilot te leiden en je daarin te begeleiden en te superviseren. De kosten daarvan zullen op basis van tijdsbesteding in overleg worden vastgesteld.

We zijn blij dat Teamopoly in goed handen terecht komt…